Επτά ξεχωριστές μαραθώνιες διαδρομές!

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in ΑΡΘΡΑ

Ασφαλώς δεν χρειάζεται αμφισβήτηση ... Η Αθήνα μας διαθέτει την ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Αυτή η διαδρομή(λεωφόρος πλέον)που ενώνει τον Μαραθώνα με την Αθήνα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ. Η εκκίνηση από τον τόπο της ιστορικής μάχης του 490πχ και ο τερματισμός στο πανάρχαιο Παναθηναϊκό στάδιο στη σκιά της Ακρόπολης σαφώς συγκινούν ... Διάλεξα αυτό τον πρόλογο για να προλάβω τις παρεξηγήσεις. Σκοπός μου είναι να σας προτείνω επτά (7)  μαραθώνιες διαδρομές που ξεχωρίζουν για τις δικές τους ιδιαιτερότητες ή ομορφιές χωρίς κάποια να είναι κλασσική, αυθεντική ή μοναδική. Αφορμή παίρνω από το κύμα των απλών δρομέων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να αγωνιστούν κυρίως στους "μεγάλους" μαραθωνίους. Αν σκέφτεστε να αλλάξετε προορισμό, αν αντέχετε άλλη μία δοκιμασία εκτός Ελλάδας για φέτος ή αν θέλετε να προγραμματίσετε την αγωνιστική έξοδο του 2012 παρακαλώ προσέξτε τις προτάσεις μου. Ιδού οι  επτά ξεχωριστές μαραθώνιες διαδρομές με χρονική σειρά:


Tromso midnigthsun marathon- Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο ήλιος του μεσονυκτίου σας συνοδεύει στη μαραθώνια προσπάθεια. Ξεχωριστή εμπειρία ... Η εκκίνηση δίνεται στις 20:30 από το κέντρο της πόλης. Το Τρόμσο των 70 χιλιάδων κατοίκων είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας,  βρίσκεται στη βόρεια θάλασσα, στον 70ο παραλληλο, δηλαδή πέντε παράλληλους βορειότερα του αρκτικού(65ος). Η διαδρομή είναι δύσκολη, out-and-back, αλλά το τοπίο σας αποζημιώνει!

Ιστοσελίδα:www.msm.no


Reykjavik marathon- Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Καλοδεχούμενοι είστε στην πρωτεύουσα της χώρας του πάγου και της φωτιάς, στο μεγάλο νησί που συνεχώς κινείται και μεταβάλλεται ... Το Ρέικιαβικ προσφέρει μία εύκολη circular loop διαδρομή. Η εκκίνηση  και ο τερματισμός ορίζονται στον κεντρικό δρόμο Laekjargata. Oι οργανωτές μετρούν ως σήμερα 900 δηλώσεις συμμετοχής. Βεβαίως χωρίς χρέωση οι Ισλανδοί θα σας πληροφορήσουν πως ξεπερνούν την οικονομική κρίση χωρίς να φάνε τις σάρκες τους.

Ιστοσελίδα:www.marathon.is


Μaraton de Buenos Aires- Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Θα νοιώσετε αρχικά έκπληξη για το πως οι Αργεντίνοι προβάλλουν την ιστορική μάχη του Μαραθώνα μέσα από τον δικό τους αγώνα. Η εθνικότητα του "Griego" εκεί αποτελεί διαβατήριο ... Η διαδρομή είναι εύκολη(circular loop). Ξεκινά και τερματίζει στην avenida Figueroa Alcorta y Monroe. Διασχίζει όλες τις φημισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας του τάνγκο. Στα 16600μ βρίσκεται η έδρα της Boca Juniors, το θρυλικό γήπεδο La Bonbonera. Στην εκκίνηση υπάρχει στριμωξίδι αφού μετέχουν περισσότεροι από 5000 δρομείς.

Ιστοσελίδα:www.maratondebuenosaires.com


Alpes maritimes Marathon- Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Είναι ο μαραθώνιος των Ελληνικών αποικιών στη Γαλλική Ριβιέρα. Εκκίνηση στη σκιά των Αλπεων στη Νίκαια(08:00), πέρασμα από την Αντιπολη(Antibes) και τερματισμός στις Κάννες, στην περίφημη και εκκεντρική Boulevard de la Croisette. Θεωρείται εύκολη διαδρομή(point-to-point). Oι ομορφιές της καθαρά μεσογειακές, άρα οικείες ... Ο αγώνας μετρά παράλληλα για το πρωτάθλημα Γαλλίας. Χιλίάδες προσέρχονται οι συμμετέχοντες(+8000 το 2010) και σημειώνονται γρήγορες επιδόσεις.

Ιστοσελίδα:www.marathon06.com


Tiberias marathon- Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 2011

Αγωνιστείτε στα βήματα του Ιησού και των μαθητών του! Η λίμνη της Γαλιλαίας με στάθμη 110μ χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας καθορίζει τις συνθήκες ... Η διαδρομή είναι εύκολη out-and-back στις όχθες της λίμνης και στη σκιά των υψωμάτων του Γκολάν. Η Τιβεριάδα βρίσκεται στα βόρεια του Ισραήλ και έχει 42000 κατοίκους.

Ιστοσελίδα:www.tiberias-marathon.com


Μarrakech marathon- Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο αγώνας μετρά και ως πρωτάθλημα Μαρόκου,άρα μετέχουν κορυφαίοι δρομείς και κατά συνέπεια ο ρυθμός στην κορυφή πάντα είναι γρήγορος! Επίπεδη και εύκολη η διαδρομή. Η διάσημη πόλη ξεπερνά τους 1 εκατ. κατοίκους. Η ψυχή της είναι ανατολίτικη ... Η αγορά της, το "souk", και η κεντρική πλατεία της δεν κοιμούνται ποτέ! 

Ιστοσελίδα:www.marathon-marrakech.com


Yakima River Canyon marathon- Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το τοπίο είναι ορεινό και γουέστερν! Η εκκίνηση δίνεται σε υψόμετρο 1486 στην κωμόπολη Ellensburg της Washington state στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Η διαδρομή κινείται μέσα στο φαράγγι του ποταμού Yakima(παραπόταμος του Columbia) και τερματίζει στη Selah σε υψόμετρο 1170! Η περιοχή δονείται από τη συνεχή υπόγεια δραστηριότητα του μάγματος που καιροφυλακτεί για να εξέλθει από τους κώνους του  Mount St Helen, του Glacier peaks και των άλλων ηφαιστείων! Ο αγώνας σας δίνει την ευκαιρία και της νίκης. Η συμμετοχή περιορισμένη(486 δρομείς στις 2 Απριλίου 2011).

Ιστοσελίδα:www.ontherunevents.com

Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας

  • Διεύθυνση: Μανουηλαντων 1
  • Τ.Κ: 50200 - Πτολεμαϊδα
  • Τηλ: 2463100344
  • Fax: 2463100344
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοικτά κάθε Τρίτη από τις 19:00 - 21:00

Χορηγός Επικοινωνίας