Η αξία του Ελληνικού Μαραθωνίου

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in ΑΡΘΡΑ

Η αξία του Ελληνικού Μαραθωνίου

Πρόκειται για αθλητικό γεγονός που δημιούργησε παγκοσμίως το πρότυπο για παρόμοιες διοργανώσεις και που κερδίζει συνεχώς τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων αθλητών και θιασωτών. Από τότε που καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό αγώνισμα χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα του πρώτου Μαραθωνοδρόμου τρέχοντας τη μία και μοναδική κλασική διαδρομή. Τα βήματα αυτά απαιτούν πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, αυταπάρνηση. Όταν τρέξαμε για πρώτη φορά τον Μαραθώνιο της Αθήνας γοητευτήκαμε από ένα σκληρό αγώνα που αντιμετωπίζεται από τους συμμετέχοντες με ιδεολογική ευλάβεια, υπέρβαση της σωματικής αντοχής, σεβασμό και αφοσίωση στη διαδικασία.

Η διαδρομή επικεντρώνει το πνεύμα του δρομέα στην αναζήτηση της αυτοβελτίωσής του τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Ο ηρωικός χαρακτήρας του χώρου με τα νοητά σημάδια του αρχαίου πρωταγωνιστή επικοινωνεί μεταφυσικά με τον σύγχρονο δρομέα και ενισχύει τη θέλησή του σε μια διαδρομή ποτισμένη από το κάλλος του αρχαίου πνεύματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν είναι ένας κοινός αγώνας μεγάλων αποστάσεων. Λειτουργεί ως σύμβολο, είναι η σωματική και ψυχική υπέρβαση που προσπαθεί να πετύχουν κάποιοι άνθρωποι για να φτάσουν σε μια ιδανική κατάσταση που ταυτίζεται με το αδύνατο.

Η αξία του Ελληνικού Μαραθωνίου αναδεικνύεται από την απλότητα του κινήτρου –η απλή συμμετοχή και ο τερματισμός περιποιεί τιμή– την λιτότητα των μέσων, την ενδυνάμωση του πνεύματος. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ηττημένοι. Ο στόχος δεν είναι ο χρόνος, είναι ο τερματισμός. Στο τέρμα μοιράζονται όλοι τη νίκη. Ακόμα και αυτοί που δεν καταφέρνουν να τερματίσουν συνεχίζουν να αγωνίζονται για να τα καταφέρουν μια επόμενη φορά.

Ο μαραθώνιος τιμά τους συμμετέχοντες, την ηρωική τους προσπάθεια από την αρχή, μέχρι τη στιγμή που θα αντικρύσουν το τέρμα της δοκιμασίας τους αποζημιώνοντας τον εαυτό τους με το «Νενικήκαμεν» – που το αφιερώνουν σε όλους τους άλλους, προκαλώντας τους να το δοκιμάσουν.

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας

  • Διεύθυνση: Μανουηλαντων 1
  • Τ.Κ: 50200 - Πτολεμαϊδα
  • Τηλ: 2463100344
  • Fax: 2463100344
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοικτά κάθε Τρίτη από τις 19:00 - 21:00

Χορηγός Επικοινωνίας